Fortis

FORTIS – Αντικρύζωντας το Νέο

FORTIS είναι μία από τις παλαιότερες ελβετικές εταιρίες ωρολογοποιίας. Από την ίδρυσή της το 1912, η ​​Fortis έχει πάντα πιέσει στα όρια αυτού του διακεκριμένου ρόλου της.

Ήταν το όραμα του ιδρυτή της Walter Vogt να παράγει τα ποιοτικότερα ρολόγια στον κόσμο. Σήμερα, πάνω από εκατό χρόνια αργότερα, το εργοστάσιο της Grenchen υπάρχει ακόμα και μόνο με γνώμονα να το πράξουν. Όντας οικογενειακή επιχείρηση και ανεξάρτητη, η Fortis μπορεί να ορίσει τα δικά της πρότυπα, πρότυπα τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι είναι ορόσημα στην ιστορία της ωρολογοποιίας - είτε πρόκειται για την παγκόσμια πρώτη σειρά που παράγει αυτόματο ρολόι, το πρώτο αυτόματο χρονογράφο στον κόσμο με συναγερμό και GMT-λειτουργία ή το διαστημικό ρολόι με τη μεγαλύτερη παραμονή σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Αντιμετωπίζοντας τις διαφορετικές απαιτήσεις και προκλήσεις του διαστήματος, του αέρα, της στεριάς και του νερού, η Fortis παρέχει τέσσερις άκρως εξειδικευμένες συλλογές: Cosmonautis, Aviatis, Terrestis και Aquatis. Αυτό το μοναδικό σύστημα καθιστά εύκολο το να επιλέξετε τον τέλειο, αξιόπιστο σύντροφο για κάθε ιδιαίτερη χρήση και να έχετε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση με την εξαιρετική απόδοση, την υψηλή λειτουργικότητα και τον βραβευμένο σχεδιασμό της Fortis.

 

Οι τέσσερις Συλλογές FORTIS

 

Cosmonautis, Aviatis, Terrestis και Aquatis - κάθε μία αποτελείται από άκρως εξειδικευμένα ρολόγια που μπορούν να κυριαρχήσουν τις ποικίλες απαιτήσεις του χώρου τους. Όποια και αν είναι πρόκληση που ένα FORTIS μπορεί να βρεθεί, εντυπωσιάζει με την αδιάλλακτη λειτουργικότητα και τον τέλειο σχεδιασμό του - από το διάστημα έως στα βάθη του ωκεανού.

 Cosmonautis Από τo βάπτισμα του πυρός σε τροχιά πάνω στο διαστημικό σταθμό MIR το 1994, τα FORTIS ρολόγια αποτελούν μέρος του κανονικού εξοπλισμού όλων των κοσμοναυτών. Μετά από 100.000 τροχιές γύρω από τη γη και τη μεγαλύτερη παραμονή σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας από κάθε άλλο ρολόι, η FORTIS ενσαρκώνει την αξιοπιστία στον χρόνο και τον χώρο. Η FORTIS έχει αποδείξει τον εαυτό της ξανά και ξανά, όπως καμία άλλη μάρκα και είναι, επομένως, μια πραγματική πρωτοπόρος και ένας ειδικός στον τομέα των διαστημικών ταξιδιών. Παράλληλα τα Επίσημα Ρολόγια των Κοσμοναυτών με συμπαγής ατσάλινες κάσες  και σίγουρες αποστολές, φέτος η FORTIS λανσάρει μια νέα έκδοση που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου.

 Aviatis Η πλοήγηση στους αιθέρες εμπνέει όχι μόνο τους πιλότους, αλλά και πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, αυτό είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής αλλά ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι, και άτομα με πρωτοποριακό πνεύμα ωθούν την ανάπτυξη συνεχώς. Η FORTIS είναι ένα από αυτά τα πρωτοποριακά πνεύματα που έχει περάσει αιώνες προσπαθώντας να αναπτύξει την τελειότητα για τους πιλότους. Το πιλοτήριο μπορεί να είναι εξ 'ολοκλήρου ψηφιακό σήμερα, αλλά ένα ρολόι παραμένει ένας αξιόπιστος σύντροφος με καρδιά. Και γι 'αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, ότι το πιο σημαντικό εργαλείο για έναν πιλότο είναι ένα μηχανικό ρολόι. Με βάση αυτό το θεμελιώδη νόμο της αεροπορίας, η FORTIS θέτει ως στόχο την ανάπτυξη των καλύτερων ρολόγια για την πλοήγηση. Τα βασικά στοιχεία μιας τέτοιας μηχανής ορίστηκαν νωρίς: Ασύγκριτη, σαφή αναγνωσιμότητα, διπλής όψης αντι-ανακλαστικό γυαλί ζαφείρι και ακραία αντοχή στην πίεση. Αυτά τα χαρακτηριστικά και η εν εξελίξει περαιτέρω ανάπτυξη συνέβαλαν στο να γίνει η FORTIS η πρώτη επιλογή για περισσότερο από 60 πτητικές μοίρες - συμπεριλαμβανομένης της PC-7 ομάδας της Ελβετικής Αεροπορίας.

 Terrestis Συλλογή εμπνευσμένη από κομψά σχέδια FORTIS από τη δεκαετία του '30 και του '40, η Συλλογή Terrestis είναι ένας φόρος τιμής προς τα πρώτα χρόνια. Με την τελευταία ελβετική τεχνολογία ωρολογοποιίας, τα μοντέλα αυτά έχουν ως σκοπό να συνεχίσουν την ιστορία της επιτυχίας και να προσφέρουν στον σύγχρονο τζέντλεμαν έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό κομψότητας και λειτουργικότητας, είτε φορώντας το σε ένα εορταστικό δείπνο ή σε ένα κλασικό αγώνα πόλο. Ένα κοινό χαρακτηριστικό πολλών μοντέλων Terrestis, αλλά και της εξαιρετικής ωρολογοποιίας είναι το θολωτής μορφής κρύσταλλο ζαφείρι, το "θολωτό καντράν», το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με χρόνια εμπειρίας. Τα ρολόγια είναι επίσης εξοπλισμένα με μία νέα κομψή κορώνα και οι δείκτες αναπτύχθηκαν σύμφωνα με τα πρωτότυπα από τη δεκαετία του 1940. Οι νέες κάσες, οι οποίες είναι διαθέσιμες από πολύτιμα μέταλλα, είναι εξοπλισμένα με βιδωτή βάση με παράθυρο στην Swissmade αυτόματη κίνηση. Ένα κλασικό χαρακτηριστικό στυλ όλων των μοντέλων Terrestis είναι η διαφορά μεταξύ π.μ. και μ.μ - η εναλλαγή του καντράν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

 Aquatis Τίποτα στο όμορφο πλανήτη μας δεν είναι τόσο επικίνδυνο και, ταυτόχρονα, τόσο ειρηνικό όσο η θάλασσα. Χρειάζονται ειδικές δεξιότητες για να αντέξετε τη θάλασσα, για να την υποτάξετε και, φυσικά, να την απολαύσετε. Πουθενά αλλού δεν θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία απόψεων σχετικά με την καλύτερη ερμηνεία του υγρού στοιχείου. Ένα άτομο μπορεί να είναι γοητευμένο από την ανυποταξία του, άλλο μπορεί να αγαπήσει τον ομαλό κυματισμό στην ακτή. Οι άνθρωποι που συχνά να αγωνίζονται σε σκληρές συνθήκες απαιτούν ιδιαίτερα ασυμβίβαστη λειτουργικότητα. Η ασυμβίβαστη ποιότητα αυτών των πολύ εξειδικευμένων εργαλείων είναι η υπερμεγέθης περιστρεφόμενη στεφάνη, καθώς και το διπλής όψης ανακλαστικό γυαλί από ζαφείρι όπως και το λαμπερό, φωτεινό Superluminova που εγγυάται τέλεια αναγνωσιμότητα ακόμη και στο βαθύτερο νερό. Σχεδιασμένο για χρήση πάνω ή μέσα στη θάλασσα, ο στιβαρός σχεδιασμός του κάνει  μεγάλη εντύπωση ακόμα και σε δεξαμενή καρχαρία.

Video

Fortis Timepieces